Veel barista’s zeggen dat koffie met cacao écht not done is. Bij cappuccino doet dit bijvoorbeeld afbreuk aan de kwaliteit van het schuim. Bovendien proef je de koffiesmaak minder goed. Maar, er is goed nieuws voor mensen die stiekem toch weleens cacaopoeder op de koffie strooien. Als je cafeïne combineert met cacao, dan kun je je beter concentreren en ben je minder angstig.
Een team wetenschappers van de Clarkson University in New York, kwam achter de voordelen van cacao in de koffie. Ze vroegen een groep proefpersonen een jaar lang chocolademelk, chocolademelk met koffie, cacao zonder cafeïne of een placebo zonder chocolade of koffie te drinken. Vervolgens moesten deze mensen enkele tests doen die hun gemoedstoestand en cognitieve vaardigheden in kaart brachten. Deze tests bestonden uit onder andere eenvoudige rekenoefeningen. Uit de resultaten bleek dat mensen die koffie met cacao dronken beter scoorden, omdat ze zich beter konden concentreren.
De onderzoekers waren erg verrast door de resultaten. Hoofdonderzoeker Ali Boolani legde uit dat cacao de bloedtoevoer naar de hersenen verhoogt. Daardoor verhoogt de aandacht. Ook bleek dat cacao een angst remmend effect heeft. “Een goede reden om een mokka latte te drinken”, aldus Boolani. Wij zijn het helemaal met Boolani eens en leveren koffieautomaten met dranken waarin koffie en cacao gecombineerd worden.
Wij verkopen en verhuren verschillende automaten waar je een drank met cacao en koffie als optie kunt kiezen. De Espresso Omni bevat bijvoorbeeld café choco en een Wiener Melange. De Optibean 3 heeft zelfs espresso choc. En zo hebben we er meerdere met een melange van cacao en koffie: Esprecious 12, Esprecious 22, Gallery 220, Gallery 310, Optifresh 3, Optifresh 4, Instant Bolero Ultimo, Instant Bolero Turbo, Instant 220 en nog veel meer.
Bron: Het Nieuwsblad.be
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer