« Terug

Het is vandaag International Coffee Day!

01 okt

Al eeuwen is koffie wereldwijd een populaire drank en dat vieren we vandaag, op 1 oktober 2017! Tijdens International Coffee Day staan we stil bij de mensen die de koffieplanten laten groeien en de bonen oogsten. Dankzij hen kunnen we elke dag genieten van onze koffiepauze.

3e editie

Het is inmiddels de 3e editie van International Coffee Day en er doen 77 landen mee. Vooral voor een aantal landen in Afrika, Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika is het een belangrijke dag. Daar hebben immers een hoop mensen hun bestaan te danken aan koffie. Enkele koffieproducerende landen zijn: Colombia, Vietnam, Brazilië, Indonesië, Ethiopië en Oeganda.

International Coffee Day video

Speciaal voor International Coffee Day is er een mooie video gemaakt. Hierin zie je dat mensen over de hele wereld koffie drinken en hoe de drank geproduceerd wordt. Koffie zorgt voor verbinding. Ook al kom je uit een andere cultuur en spreek je niet dezelfde taal: van koffie genieten we allemaal. Bekijk de video hieronder:


Koffieautomaten

Ook Van den Hout Automaten heeft haar bestaan te danken aan koffie. Sinds 1963 leveren wij al koffieautomaten bij bedrijven en andere organisaties. Bij al onze klanten zorgen we ervoor dat de koffiepauze een geluksmoment wordt. Hier zijn we trots op! We hopen er nog lang mee door te gaan. Daarom vinden wij International Coffee Day een belangrijke dag en vieren wij het graag mee!  Jullie ook?

Wilt u met ons een kopje koffie drinken? Neem contact op!

 

« Terug

Deel dit bericht

Inspiratie opgedaan op Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer

Bij Van den Hout zijn we altijd nieuwsgierig naar de nieuwste producten en campagnes van onze leveranciers. Een aantal van hen stond op 25, 26 en 27 januari 2017 op Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer in de Jaarbeurs Utrecht. Wij aarzelden geen moment en gingen er heen om ons te laten inspireren.


Gezellig café

De stand van Jacobs Douwe Egberts stond prominent in het midden van de eerste hal. Dankzij de warme inrichting deed het ons denken aan een gezellig café. We werden hartelijk ontvangen en kregen meteen een heerlijk romige cappuccino met Latte Art in de vorm van een zwaan. Uiteraard stonden daar de nieuwste koffieautomaten zoals de Espresso Omni, de Barista ONE en de Promesso op ons te wachten, welke wij zelf ook in ons programma hebben.

Workshop Pickwick

De JDE-mederwerkers gaven ons, na een rondleiding op de stand, een workshop over Pickwick. Er is een nieuwe theesmaak ontwikkeld: Pickwick Slow Tea. Vier heerlijke melanges met stukjes fruit en kruiden. Een leuke bijkomstigheid is, is dat deze thee als ice tea geserveerd kan worden. Koud is hij net zo lekker. Wij mochten de smaken uitproberen. Het was thee drinken op z'n best!

De RotterZwam

Wat ons vooral opviel waren de oesterzwammen, van het project RotterZwam. "Deze oesterzwammen zijn gegroeid uit onze koffiedrab”, vertelde Judith van der Star. Zij houdt zich voornamelijk bezig met de duurzaamheidsprojecten van JDE. “Ze worden gekweekt in het oude subtropische zwembad Tropicana. Onze koffiedrab is hun voedingsbodem.” Later op de dag werden er heerlijke oesterzwamballen geserveerd. Wat je wel niet allemaal met koffie kunt doen!

De RotterZwam

Redbeans en Jaski

We liepen ook langs de stand van RedBeans. Een leverancier waar wij regelmatig koffiebonen van afnemen. Meteen kregen wij daar een krachtige espresso aangeboden. Wij verkopen zelf de Redbeans Espresso Bonen. Klimaatneutrale fairtrade koffie. Natuurlijk gingen wij ook even buurten bij automatenleverancier Jaski. Daar stond een nieuwe automaat van Animo: de Animo OptiBean Touch. Deze automaat komt waarschijnlijk binnenkort bij ons in de showroom te staan. 

FENEXPO

Over een paar maanden zijn wij zelf te zien op een beurs. De FENEXPO 2017 in de evenementenhal in Gorinchem. Van 11 tot en met 13 april zullen wij u daar alles vertellen over Van den Hout Automaten, onze apparatuur, onze ingrediënten en onze service. Hopelijk zien we u daar!

Assortiment

Wij bieden het complete Cup-a-Soup assortiment zoals bekers en roerstaafjes.

De vendingzakken zijn leverbaar in 9 verschillende smaken:

 • Cup-a-soup Classics
 • Cup-a-Soup Extra
 • Cup-a-Soup Drinkbouillon

De vendingzakken zijn leverbaar in 9 verschillende smaken:

 • Champignon Crème
 • Chinese Kip
 • Chinese Tomaat
 • Erwt
 • Rundvlees
 • Kip
 • Kerrie
 • Groente
 • Tomaat
Scroll naar boven