« Terug

5 vragen die helpen bij de keuze van de juiste koffieautomaat

08 sep

Binnen elke organisatie is koffie onmisbaar. Bedrijven, overheidsinstellingen, theaters, sportverenigingen, musea: overal drinken mensen koffie. Maar elke organisatie is anders en iedereen heeft een andere smaak. Hoe kies je nou de juiste koffiemachine uit? Als je deze 5 vragen stelt kom je een heel eind.  

Hoelang mag de afgifte van de koffie duren?

Is jouw organisatie groot en maken er meer dan honderd mensen gebruik van de koffiemachine? Ga in dit geval niet voor een luxe bonenmachine of een fresh brew machine, maar voor een snelle cafitesse of instant machine. Deze machines zijn razendsnel, waardoor er geen lange rij zal ontstaan. Is het geen probleem als de snelheid van afgifte meer dan 30 seconden is? Dan kun je gaan voor de Barista ONE, de of een andere goede bonenmachine. Daarmee bezorg je je medewerkers en gasten een echte barista-beleving.

Op wat voor locatie komt de koffieautomaat te staan?

Moet de koffieautomaat tegen een stootje kunnen, omdat hij bijvoorbeeld op een bouwplaats of in een fabriek komt te staan? Ga dan voor een stevige cafitesse of instant machine. Wanneer de machine op een veilige plek komt te, zoals een showroom, dan kun je gaan voor een luxe bonenmachine met verse bonen of een fresh brew machine.

Wat voor dranken wil je de gebruikers aanbieden?

Wil je de gebruikers van de koffieautomaat een genietmomentje bezorgen en lekker verwennen? Dan zijn bonenmachines of fresh brew automaten zeer geschikt. Deze koffieautomaten beschikken over vele keuzemogelijkheden en verse koffie. Je kunt je medewerkers, klanten of gasten een heerlijke cappuccino aanbieden met romige melk, een verfrissende espresso, lekkere chocolademelk, een hippe ristretto en nog veel meer. Niet alleen bonen of fresh brew koffieautomaten hebben veel keuzemogelijkheden. Er bestaan ook cafitesse en instant machines met diverse warme dranken.

Wat is je budget voor een koffieautomaat?

Heb je veel geld beschikbaar voor het kiezen van een koffievoorziening? Luxe koffieautomaten zijn er genoeg. Denk aan de Espresso Omni of de Schaerer Coffee Joy. Is je budget niet zo groot? Dan zijn er nog tal van koffieautomaten die aan je wensen kunnen voldoen. De Cafitesse 50/51 bijvoorbeeld of de Instant bolero ultimo. Vaak hebben bedrijven kortingsacties lopen, dus met een beetje geluk hoef je minder te betalen voor de koffieautomaat. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een tweedehands koffieautomaat. Deze werken net zo goed, maar zijn een stuk goedkoper dan een gloednieuwe.  

Wil je de verzorging van de koffieautomaat zelf doen of uitbesteden?

Ben je bereid zelf de koffieautomaat te verzorgen? Ga dan voor een bonenautomaat en beloon jezelf met een heerlijke kop koffie. Automaten die onderhoudsvriendelijk zijn verkopen we ook: de Animo Optivend bijvoorbeeld. Als je geen tijd hebt de koffieautomaat zelf te verzorgen is het handig deze zorg uit te besteden. Met veel passie en toewijding willen wij van jouw koffiepauze een geluksmoment maken!  

Hopelijk ben je nu een stapje verder gekomen bij het maken van de juiste keuze. Zo niet, kom dan vooral langs in onze gezellige showroom om vrijblijvend advies te krijgen van onze koffieautomaten adviseurs. Natuurlijk onder het genot van een lekkere kop koffie. 

Bezoek onze showroom 

Neem contact op 

« Terug

Deel dit bericht

Inspiratie opgedaan op Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer

Bij Van den Hout zijn we altijd nieuwsgierig naar de nieuwste producten en campagnes van onze leveranciers. Een aantal van hen stond op 25, 26 en 27 januari 2017 op Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer in de Jaarbeurs Utrecht. Wij aarzelden geen moment en gingen er heen om ons te laten inspireren.


Gezellig café

De stand van Jacobs Douwe Egberts stond prominent in het midden van de eerste hal. Dankzij de warme inrichting deed het ons denken aan een gezellig café. We werden hartelijk ontvangen en kregen meteen een heerlijk romige cappuccino met Latte Art in de vorm van een zwaan. Uiteraard stonden daar de nieuwste koffieautomaten zoals de Espresso Omni, de Barista ONE en de Promesso op ons te wachten, welke wij zelf ook in ons programma hebben.

Workshop Pickwick

De JDE-mederwerkers gaven ons, na een rondleiding op de stand, een workshop over Pickwick. Er is een nieuwe theesmaak ontwikkeld: Pickwick Slow Tea. Vier heerlijke melanges met stukjes fruit en kruiden. Een leuke bijkomstigheid is, is dat deze thee als ice tea geserveerd kan worden. Koud is hij net zo lekker. Wij mochten de smaken uitproberen. Het was thee drinken op z'n best!

De RotterZwam

Wat ons vooral opviel waren de oesterzwammen, van het project RotterZwam. "Deze oesterzwammen zijn gegroeid uit onze koffiedrab”, vertelde Judith van der Star. Zij houdt zich voornamelijk bezig met de duurzaamheidsprojecten van JDE. “Ze worden gekweekt in het oude subtropische zwembad Tropicana. Onze koffiedrab is hun voedingsbodem.” Later op de dag werden er heerlijke oesterzwamballen geserveerd. Wat je wel niet allemaal met koffie kunt doen!

De RotterZwam

Redbeans en Jaski

We liepen ook langs de stand van RedBeans. Een leverancier waar wij regelmatig koffiebonen van afnemen. Meteen kregen wij daar een krachtige espresso aangeboden. Wij verkopen zelf de Redbeans Espresso Bonen. Klimaatneutrale fairtrade koffie. Natuurlijk gingen wij ook even buurten bij automatenleverancier Jaski. Daar stond een nieuwe automaat van Animo: de Animo OptiBean Touch. Deze automaat komt waarschijnlijk binnenkort bij ons in de showroom te staan. 

FENEXPO

Over een paar maanden zijn wij zelf te zien op een beurs. De FENEXPO 2017 in de evenementenhal in Gorinchem. Van 11 tot en met 13 april zullen wij u daar alles vertellen over Van den Hout Automaten, onze apparatuur, onze ingrediënten en onze service. Hopelijk zien we u daar!

Assortiment

Wij bieden het complete Cup-a-Soup assortiment zoals bekers en roerstaafjes.

De vendingzakken zijn leverbaar in 9 verschillende smaken:

 • Cup-a-soup Classics
 • Cup-a-Soup Extra
 • Cup-a-Soup Drinkbouillon

De vendingzakken zijn leverbaar in 9 verschillende smaken:

 • Champignon Crème
 • Chinese Kip
 • Chinese Tomaat
 • Erwt
 • Rundvlees
 • Kip
 • Kerrie
 • Groente
 • Tomaat
Scroll naar boven