« Terug

“Veilig werken rondom koffieautomaten is erg belangrijk”

11 jan

Onze assistent salesmanager van ons exportbedrijf Nienke van den Hout heeft haar VCA-basisveiligheid, haar BHV-certificaat en haar vorkheftruck diploma in korte tijd gehaald. Van den Hout Automaten vindt het erg belangrijk dat medewerkers veilig werken wanneer ze koffieautomaten leveren, schoonmaken of repareren. “Ik weet nu waar alle brandblussers hangen in het bedrijf en hoe ik ze moet gebruiken”, zegt Nienke.

Nienke draagt altijd veiligheidsschoenen met stalen neuzen wanneer ze aan het werk is. 

Veiligheidscursussen

Alle medewerkers in de buitendienst beschikken over een VCA-certificaat en volgen regelmatig veiligheidscursussen. Wij geven hen documenten mee met de veiligheidsvoorschriften van het desbetreffende bedrijf waar ze heen gaan, wanneer dit noodzakelijk is. Nienke is nu goed van op de hoogte van alle regels. “Ik vind het fijn om te weten waar ik op moet letten. Veilig werken rondom koffieautomaten is erg belangrijk”, zegt ze.

Als ze koffieautomaten schoon gaat maken, doet Nienke altijd handschoenen aan. Zo komen de schoonmaakmiddelen niet op haar huid terecht. 

Ze gebruikt dagelijks gevaarlijke stoffen tijdens het reinigen van de machines. Onder andere wasbenzine en Suma Coffeeclean. Deze schoonmaakmiddelen zijn licht ontvlambaar en kunnen schadelijk zijn voor het milieu. “Ik draag handschoenen en ga er heel voorzichtig mee om”, zegt ze.

Dit speciale karretje gebruikt Nienke zodat ze op ooghoogte kan werken. Zo krijgt ze geen zere rug. 

VCA-certificaat verplicht

Bij sommige van onze klanten is het VCA-certificaat verplicht en mogen onze medewerkers het terrein niet betreden als ze er geen hebben. “Ik heb geleerd dat ik altijd achteruit moet inparkeren als ik naar een klant ga, zo kan ik meteen wegrijden als er iets onveiligs gebeurt. Ook weet ik wanneer ik een veiligheidsbril moet dragen bij een bedrijf”, zegt Nienke. “Ik ben erg blij met mijn diploma. Nu kan ik bij Van den Hout en bij klanten veilig werken.”

De werkplaats van Nienke is heel geordend. Ze heeft al het gereedschap dat ze gebruikt voor de koffieautomaten bij elkaar liggen. 

Vorkheftruck en BHV

Nienke heeft, samen met een paar andere medewerkers, ook haar vorkheftruck diploma gehaald. Ze kan nu prima manoeuvreren tussen de automaten, machines opstapelen en vrachtwagens inladen. Haar BHV heeft ze eveneens binnen. Onze werknemers zijn nu veilig in haar omgeving en kunnen bij haar terecht als er bijvoorbeeld een wond moet worden verbonden. Binnenkort gaat ze nog een cursus doen: VCA voor leidinggevenden. “Dit is nog uitgebreider dan de basis VCA-cursus. Ik kijk ernaar uit!”

Dankzij haar vorkheftruckdiploma kan Nienke prima en op een veilige manier met dit voertuig overweg. 

« Terug

Deel dit bericht

Inspiratie opgedaan op Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer

Bij Van den Hout zijn we altijd nieuwsgierig naar de nieuwste producten en campagnes van onze leveranciers. Een aantal van hen stond op 25, 26 en 27 januari 2017 op Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer in de Jaarbeurs Utrecht. Wij aarzelden geen moment en gingen er heen om ons te laten inspireren.


Gezellig café

De stand van Jacobs Douwe Egberts stond prominent in het midden van de eerste hal. Dankzij de warme inrichting deed het ons denken aan een gezellig café. We werden hartelijk ontvangen en kregen meteen een heerlijk romige cappuccino met Latte Art in de vorm van een zwaan. Uiteraard stonden daar de nieuwste koffieautomaten zoals de Espresso Omni, de Barista ONE en de Promesso op ons te wachten, welke wij zelf ook in ons programma hebben.

Workshop Pickwick

De JDE-mederwerkers gaven ons, na een rondleiding op de stand, een workshop over Pickwick. Er is een nieuwe theesmaak ontwikkeld: Pickwick Slow Tea. Vier heerlijke melanges met stukjes fruit en kruiden. Een leuke bijkomstigheid is, is dat deze thee als ice tea geserveerd kan worden. Koud is hij net zo lekker. Wij mochten de smaken uitproberen. Het was thee drinken op z'n best!

De RotterZwam

Wat ons vooral opviel waren de oesterzwammen, van het project RotterZwam. "Deze oesterzwammen zijn gegroeid uit onze koffiedrab”, vertelde Judith van der Star. Zij houdt zich voornamelijk bezig met de duurzaamheidsprojecten van JDE. “Ze worden gekweekt in het oude subtropische zwembad Tropicana. Onze koffiedrab is hun voedingsbodem.” Later op de dag werden er heerlijke oesterzwamballen geserveerd. Wat je wel niet allemaal met koffie kunt doen!

De RotterZwam

Redbeans en Jaski

We liepen ook langs de stand van RedBeans. Een leverancier waar wij regelmatig koffiebonen van afnemen. Meteen kregen wij daar een krachtige espresso aangeboden. Wij verkopen zelf de Redbeans Espresso Bonen. Klimaatneutrale fairtrade koffie. Natuurlijk gingen wij ook even buurten bij automatenleverancier Jaski. Daar stond een nieuwe automaat van Animo: de Animo OptiBean Touch. Deze automaat komt waarschijnlijk binnenkort bij ons in de showroom te staan. 

FENEXPO

Over een paar maanden zijn wij zelf te zien op een beurs. De FENEXPO 2017 in de evenementenhal in Gorinchem. Van 11 tot en met 13 april zullen wij u daar alles vertellen over Van den Hout Automaten, onze apparatuur, onze ingrediënten en onze service. Hopelijk zien we u daar!

Assortiment

Wij bieden het complete Cup-a-Soup assortiment zoals bekers en roerstaafjes.

De vendingzakken zijn leverbaar in 9 verschillende smaken:

 • Cup-a-soup Classics
 • Cup-a-Soup Extra
 • Cup-a-Soup Drinkbouillon

De vendingzakken zijn leverbaar in 9 verschillende smaken:

 • Champignon Crème
 • Chinese Kip
 • Chinese Tomaat
 • Erwt
 • Rundvlees
 • Kip
 • Kerrie
 • Groente
 • Tomaat
Scroll naar boven