« Terug

Iedere dag duurzame koffie drinken?

06 apr

duurzame koffie vandenhout.nl koffiemaatschappij
De meeste koffieliefhebbers drinken iedere dag meerdere bakjes koffie. Vaak tijdens de pauze of als energieboost om lekker aan de slag te kunnen gaan. Het is dan wel zo prettig dat de koffie duurzaam is geproduceerd, zodat u deze met een goed gevoel kunt drinken. Voor ons als leverancier is dit ook belangrijk. Daarom verkopen wij alleen gecertificeerde koffie.

Rainforest Alliance

Ons eigen koffiemerk, KoffieMaatschappij, is gecertificeerd door de Rainforest Alliance; het internationale label voor duurzame landbouw. De certificering heeft onder andere betrekking op bescherming van het milieu en sociale gelijkheid.  

duurzame koffie vandenhout.nl koffiemaatschappij rainforest alliance

Milieuvriendelijke koffie

De Rainforest Alliance ziet erop toe dat er op duurzame wijze wordt omgegaan met de beplanting en de bewerking van de grond. Op deze manier wordt ontbossing tegengegaan en de biodiversiteit in stand gehouden. De kans op erosie is hierdoor ook kleiner. Voor de koffieplanten is deze bescherming alleen maar goed. Als er voldoende bomen rondom de koffieplanten staan, kunnen deze beter groeien. Ze hebben namelijk veel schaduw nodig.

Daarnaast eist de organisatie dat er sprake is van goed waterbeheer, waarbij drinkwaterbronnen worden beschermd. Ook stelt de organisatie eisen op het gebied van energiegebruik en het gebruik van chemicaliën. Zo moet de energie afkomstig zijn uit hernieuwbare energiebronnen en moet het gebruik van chemicaliën voor ziekte- en plaagbeheersing tot een minimum worden beperkt.  

Sociale gelijkheid

Verder garandeert het label goede arbeidsomstandigheden. Zo zijn dwangarbeid en kinderarbeid verboden en hebben werknemers recht op een eerlijk minimumloon en collectief overleg. Ook mogen ze maximaal 48 uur per week werken en moeten ze gelijkwaardig worden behandeld.

duurzame koffie vandenhout.nl koffiemaatschappij koffiebonen

Topkeurmerk

De Rainforest Alliance is een topkeurmerk. Dit wil zeggen dat de organisatie zeer hoog scoort op controle, transparantie en duurzaamheid. De organisatie stimuleert voortdurend verbetering binnen de landbouwsector, waarbij de rest van de keten ook wordt betrokken.

Ontdek onze duurzame koffie

Dankzij het label van Rainforest Alliance kunt u de koffie van KoffieMaatschappij dus zorgeloos drinken. Het assortiment bestaat uit vier overheerlijke koffiesoorten. Zo hebben we voor iedere koffieliefhebber de koffie in huis die hij/zij lekker vindt. Bekijk ze hier.

« Terug

Deel dit bericht

Inspiratie opgedaan op Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer

Bij Van den Hout zijn we altijd nieuwsgierig naar de nieuwste producten en campagnes van onze leveranciers. Een aantal van hen stond op 25, 26 en 27 januari 2017 op Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer in de Jaarbeurs Utrecht. Wij aarzelden geen moment en gingen er heen om ons te laten inspireren.


Gezellig café

De stand van Jacobs Douwe Egberts stond prominent in het midden van de eerste hal. Dankzij de warme inrichting deed het ons denken aan een gezellig café. We werden hartelijk ontvangen en kregen meteen een heerlijk romige cappuccino met Latte Art in de vorm van een zwaan. Uiteraard stonden daar de nieuwste koffieautomaten zoals de Espresso Omni, de Barista ONE en de Promesso op ons te wachten, welke wij zelf ook in ons programma hebben.

Workshop Pickwick

De JDE-mederwerkers gaven ons, na een rondleiding op de stand, een workshop over Pickwick. Er is een nieuwe theesmaak ontwikkeld: Pickwick Slow Tea. Vier heerlijke melanges met stukjes fruit en kruiden. Een leuke bijkomstigheid is, is dat deze thee als ice tea geserveerd kan worden. Koud is hij net zo lekker. Wij mochten de smaken uitproberen. Het was thee drinken op z'n best!

De RotterZwam

Wat ons vooral opviel waren de oesterzwammen, van het project RotterZwam. "Deze oesterzwammen zijn gegroeid uit onze koffiedrab”, vertelde Judith van der Star. Zij houdt zich voornamelijk bezig met de duurzaamheidsprojecten van JDE. “Ze worden gekweekt in het oude subtropische zwembad Tropicana. Onze koffiedrab is hun voedingsbodem.” Later op de dag werden er heerlijke oesterzwamballen geserveerd. Wat je wel niet allemaal met koffie kunt doen!

De RotterZwam

Redbeans en Jaski

We liepen ook langs de stand van RedBeans. Een leverancier waar wij regelmatig koffiebonen van afnemen. Meteen kregen wij daar een krachtige espresso aangeboden. Wij verkopen zelf de Redbeans Espresso Bonen. Klimaatneutrale fairtrade koffie. Natuurlijk gingen wij ook even buurten bij automatenleverancier Jaski. Daar stond een nieuwe automaat van Animo: de Animo OptiBean Touch. Deze automaat komt waarschijnlijk binnenkort bij ons in de showroom te staan. 

FENEXPO

Over een paar maanden zijn wij zelf te zien op een beurs. De FENEXPO 2017 in de evenementenhal in Gorinchem. Van 11 tot en met 13 april zullen wij u daar alles vertellen over Van den Hout Automaten, onze apparatuur, onze ingrediënten en onze service. Hopelijk zien we u daar!

Assortiment

Wij bieden het complete Cup-a-Soup assortiment zoals bekers en roerstaafjes.

De vendingzakken zijn leverbaar in 9 verschillende smaken:

 • Cup-a-soup Classics
 • Cup-a-Soup Extra
 • Cup-a-Soup Drinkbouillon

De vendingzakken zijn leverbaar in 9 verschillende smaken:

 • Champignon Crème
 • Chinese Kip
 • Chinese Tomaat
 • Erwt
 • Rundvlees
 • Kip
 • Kerrie
 • Groente
 • Tomaat
Scroll naar boven