« Terug

Nog geen sfeervolle koffiecorner? Dan loopt u kansen mis

08 janBij netwerk events en borrels ligt het netwerken er te dik bovenop. De gesprekken zijn niet spontaan en dat kan u belemmeren om ontspannen en vrijuit te spreken. Als u echt goede deals wilt sluiten kunt u dat beter doen in een informele situatie. Met een kop koffie in een sfeervolle koffiecorner.

Koffieautomaat gesprek

Een gesprek van 10 minuten bij de koffieautomaat kan meer opleveren dan een 3 uur durende meeting met talloze spreadsheets. Maar, hoe voert u nu zo’n informeel gesprek in de koffiecorner? Wij geven u een paar tips. 

 • Begin eerst over iets luchtigs. “Wat een weer hè, gelukkig zitten we binnen.” Of: “Hoe was je weekend?” Of: “Wat smaakt die koffie lekker, zouden ze een nieuwe topping in de automaat hebben gedaan?” Zo tast u af of iemand openstaat voor een gesprek met meer diepgang. Zo ja, dan kunt u er ‘toevallig’ over beginnen.
 • Begin het diepgaande gesprek niet als er allemaal mensen om jullie heen staan. U heeft meer kans op succes als het gesprek plaatsvindt in een rustige, veilige omgeving.
 • Bouw krediet op. Laat uw gesprekspartner iets belangrijks los? Deel dan ook informatie die voor hem van belang zou kunnen zijn.

Hoe maakt u de koffiecorner sfeervol?

Een koffiecorner maakt u sfeervol door allereerst een goede koffieautomaat neer te zetten met heerlijke koffie. Vervolgens zorgt u voor wat gezellige, huiselijke elementen. Denk aan een comfortabel zitje met wat kussens. Hier kunt u meer lezen over de inrichting van de koffiecorner. 

Koffieautomaat uitproberen

Wilt u eens met ons sparren over uw koffiecorner en welke koffieautomaat geschikt zou zijn voor uw bedrijf? Onze koffie adviseurs helpen u graag. Als branchegerichte koffieleverancier weten wij precies welke koffievoorziening past binnen uw bedrijf.

Neem contact op

« Terug

Deel dit bericht

Inspiratie opgedaan op Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer

Bij Van den Hout zijn we altijd nieuwsgierig naar de nieuwste producten en campagnes van onze leveranciers. Een aantal van hen stond op 25, 26 en 27 januari 2017 op Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer in de Jaarbeurs Utrecht. Wij aarzelden geen moment en gingen er heen om ons te laten inspireren.


Gezellig café

De stand van Jacobs Douwe Egberts stond prominent in het midden van de eerste hal. Dankzij de warme inrichting deed het ons denken aan een gezellig café. We werden hartelijk ontvangen en kregen meteen een heerlijk romige cappuccino met Latte Art in de vorm van een zwaan. Uiteraard stonden daar de nieuwste koffieautomaten zoals de Espresso Omni, de Barista ONE en de Promesso op ons te wachten, welke wij zelf ook in ons programma hebben.

Workshop Pickwick

De JDE-mederwerkers gaven ons, na een rondleiding op de stand, een workshop over Pickwick. Er is een nieuwe theesmaak ontwikkeld: Pickwick Slow Tea. Vier heerlijke melanges met stukjes fruit en kruiden. Een leuke bijkomstigheid is, is dat deze thee als ice tea geserveerd kan worden. Koud is hij net zo lekker. Wij mochten de smaken uitproberen. Het was thee drinken op z'n best!

De RotterZwam

Wat ons vooral opviel waren de oesterzwammen, van het project RotterZwam. "Deze oesterzwammen zijn gegroeid uit onze koffiedrab”, vertelde Judith van der Star. Zij houdt zich voornamelijk bezig met de duurzaamheidsprojecten van JDE. “Ze worden gekweekt in het oude subtropische zwembad Tropicana. Onze koffiedrab is hun voedingsbodem.” Later op de dag werden er heerlijke oesterzwamballen geserveerd. Wat je wel niet allemaal met koffie kunt doen!

De RotterZwam

Redbeans en Jaski

We liepen ook langs de stand van RedBeans. Een leverancier waar wij regelmatig koffiebonen van afnemen. Meteen kregen wij daar een krachtige espresso aangeboden. Wij verkopen zelf de Redbeans Espresso Bonen. Klimaatneutrale fairtrade koffie. Natuurlijk gingen wij ook even buurten bij automatenleverancier Jaski. Daar stond een nieuwe automaat van Animo: de Animo OptiBean Touch. Deze automaat komt waarschijnlijk binnenkort bij ons in de showroom te staan. 

FENEXPO

Over een paar maanden zijn wij zelf te zien op een beurs. De FENEXPO 2017 in de evenementenhal in Gorinchem. Van 11 tot en met 13 april zullen wij u daar alles vertellen over Van den Hout Automaten, onze apparatuur, onze ingrediënten en onze service. Hopelijk zien we u daar!

Assortiment

Wij bieden het complete Cup-a-Soup assortiment zoals bekers en roerstaafjes.

De vendingzakken zijn leverbaar in 9 verschillende smaken:

 • Cup-a-soup Classics
 • Cup-a-Soup Extra
 • Cup-a-Soup Drinkbouillon

De vendingzakken zijn leverbaar in 9 verschillende smaken:

 • Champignon Crème
 • Chinese Kip
 • Chinese Tomaat
 • Erwt
 • Rundvlees
 • Kip
 • Kerrie
 • Groente
 • Tomaat
Scroll naar boven