« Terug

Nog geen sfeervolle koffiecorner? Dan loopt u kansen mis

08 janBij netwerk events en borrels ligt het netwerken er te dik bovenop. De gesprekken zijn niet spontaan en dat kan u belemmeren om ontspannen en vrijuit te spreken. Als u echt goede deals wilt sluiten kunt u dat beter doen in een informele situatie. Met een kop koffie in een sfeervolle koffiecorner.

Koffieautomaat gesprek

Een gesprek van 10 minuten bij de koffieautomaat kan meer opleveren dan een 3 uur durende meeting met talloze spreadsheets. Maar, hoe voert u nu zo’n informeel gesprek in de koffiecorner? Wij geven u een paar tips. 

  • Begin eerst over iets luchtigs. “Wat een weer hè, gelukkig zitten we binnen.” Of: “Hoe was je weekend?” Of: “Wat smaakt die koffie lekker, zouden ze een nieuwe topping in de automaat hebben gedaan?” Zo tast u af of iemand openstaat voor een gesprek met meer diepgang. Zo ja, dan kunt u er ‘toevallig’ over beginnen.
  • Begin het diepgaande gesprek niet als er allemaal mensen om jullie heen staan. U heeft meer kans op succes als het gesprek plaatsvindt in een rustige, veilige omgeving.
  • Bouw krediet op. Laat uw gesprekspartner iets belangrijks los? Deel dan ook informatie die voor hem van belang zou kunnen zijn.

Hoe maakt u de koffiecorner sfeervol?

Een koffiecorner maakt u sfeervol door allereerst een goede koffieautomaat neer te zetten met heerlijke koffie. Vervolgens zorgt u voor wat gezellige, huiselijke elementen. Denk aan een comfortabel zitje met wat kussens. Hier kunt u meer lezen over de inrichting van de koffiecorner. 

Koffieautomaat uitproberen

Wilt u eens met ons sparren over uw koffiecorner en welke koffieautomaat geschikt zou zijn voor uw bedrijf? Onze koffie adviseurs helpen u graag. Als branchegerichte koffieleverancier weten wij precies welke koffievoorziening past binnen uw bedrijf.

Neem contact op

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven