« Terug

Koffie drinken is gezond

11 sep

Koffie drinken is gezond, schrijft Bertil Marklund in zijn boek ‘Drink meer koffie’. Deze gids vol wijsheden voor een gezonder en gelukkiger leven kwam afgelopen augustus uit. Volgens de Zweedse wetenschapper heeft koffie drinken zeer positieve effecten op onze gezondheid. De antioxidanten in koffie versterken ons immuunsysteem en verminderen de kans op ontstekingen.

Fika

Het is niet verrassend dat dit boek door een Zweed is geschreven. Zweden is op Finland na het land waar de meeste koffie gedronken wordt. De positieve effecten van koffie worden daar dus volop ervaren. Een van de gebruiken die het Zweedse koffieleven kenmerkt is het houden van Fika. Een uitgebreide koffiepauze die 2 keer per dag plaatsvindt in een ruimte buiten de werkplek. Dankzij die koffiepauze kan iedereen weer met frisse moed aan de slag.

Koffiecorner

Wilt u ook Fika organiseren binnen uw bedrijf? Met behulp van ons concept KoffieMaatschappij kunnen we u daarbij helpen. Wij richten uw koffiecorner stijlvol in en zorgen ervoor dat de koffieautomaat altijd heerlijke koffie zet. KoffieMaatschappij heeft 6 perfect gebalanceerde koffiemelanges in haar assortiment. Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid zelf een melange samen te stellen, zodat u koffie kunt drinken die geheel aansluit op uw smaak. 

Koffiemachine bonen

Wilt u meer weten over de koffiemachine bonen van KoffieMaatschappij? Of over de kwalitatief hoogwaardige koffiemachine die we bij u kunnen plaatsen? Neem dan vooral contact op. Onze koffieadviseurs helpen u graag op weg, zodat u elke dag 2 keer Fika kunt vieren. Net zoals in Zweden!  

Kopje koffie drinken?


« Terug

Deel dit bericht

Inspiratie opgedaan op Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer

Bij Van den Hout zijn we altijd nieuwsgierig naar de nieuwste producten en campagnes van onze leveranciers. Een aantal van hen stond op 25, 26 en 27 januari 2017 op Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer in de Jaarbeurs Utrecht. Wij aarzelden geen moment en gingen er heen om ons te laten inspireren.


Gezellig café

De stand van Jacobs Douwe Egberts stond prominent in het midden van de eerste hal. Dankzij de warme inrichting deed het ons denken aan een gezellig café. We werden hartelijk ontvangen en kregen meteen een heerlijk romige cappuccino met Latte Art in de vorm van een zwaan. Uiteraard stonden daar de nieuwste koffieautomaten zoals de Espresso Omni, de Barista ONE en de Promesso op ons te wachten, welke wij zelf ook in ons programma hebben.

Workshop Pickwick

De JDE-mederwerkers gaven ons, na een rondleiding op de stand, een workshop over Pickwick. Er is een nieuwe theesmaak ontwikkeld: Pickwick Slow Tea. Vier heerlijke melanges met stukjes fruit en kruiden. Een leuke bijkomstigheid is, is dat deze thee als ice tea geserveerd kan worden. Koud is hij net zo lekker. Wij mochten de smaken uitproberen. Het was thee drinken op z'n best!

De RotterZwam

Wat ons vooral opviel waren de oesterzwammen, van het project RotterZwam. "Deze oesterzwammen zijn gegroeid uit onze koffiedrab”, vertelde Judith van der Star. Zij houdt zich voornamelijk bezig met de duurzaamheidsprojecten van JDE. “Ze worden gekweekt in het oude subtropische zwembad Tropicana. Onze koffiedrab is hun voedingsbodem.” Later op de dag werden er heerlijke oesterzwamballen geserveerd. Wat je wel niet allemaal met koffie kunt doen!

De RotterZwam

Redbeans en Jaski

We liepen ook langs de stand van RedBeans. Een leverancier waar wij regelmatig koffiebonen van afnemen. Meteen kregen wij daar een krachtige espresso aangeboden. Wij verkopen zelf de Redbeans Espresso Bonen. Klimaatneutrale fairtrade koffie. Natuurlijk gingen wij ook even buurten bij automatenleverancier Jaski. Daar stond een nieuwe automaat van Animo: de Animo OptiBean Touch. Deze automaat komt waarschijnlijk binnenkort bij ons in de showroom te staan. 

FENEXPO

Over een paar maanden zijn wij zelf te zien op een beurs. De FENEXPO 2017 in de evenementenhal in Gorinchem. Van 11 tot en met 13 april zullen wij u daar alles vertellen over Van den Hout Automaten, onze apparatuur, onze ingrediënten en onze service. Hopelijk zien we u daar!

Assortiment

Wij bieden het complete Cup-a-Soup assortiment zoals bekers en roerstaafjes.

De vendingzakken zijn leverbaar in 9 verschillende smaken:

 • Cup-a-soup Classics
 • Cup-a-Soup Extra
 • Cup-a-Soup Drinkbouillon

De vendingzakken zijn leverbaar in 9 verschillende smaken:

 • Champignon Crème
 • Chinese Kip
 • Chinese Tomaat
 • Erwt
 • Rundvlees
 • Kip
 • Kerrie
 • Groente
 • Tomaat
Scroll naar boven