« Terug

Cafeïne algoritme. Haal het beste uit je kop koffie!

19 jun

Cafeïne bevordert onze alertheid. Dat is algemeen bekend. Koffie wordt daarom niet alleen gedronken vanwege de smaak, maar ook vanwege de energie boost. Newsweek publiceerde begin juni dat wetenschappers uit het Amerikaanse leger zelfs algoritmes hebben ontwikkeld waarmee je kunt zien op welke momenten cafeïne het meeste effect op je lichaam heeft. Ofwel: wanneer je koffie moet drinken.

Cafeïne

Het Amerikaanse leger heeft deze cafeïne algoritmes ontwikkeld zodat de soldaten nog beter gaan functioneren. Met de algoritmes kunnen ze op individueel niveau bepalen wanneer en hoeveel cafeïne het individu moet nemen om topprestaties te bereiken op het gewenste tijdstip. Op dit moment is het algoritme alleen nog beschikbaar voor het Amerikaanse leger, maar we houden je op de hoogte als het overal verkrijgbaar is. 

Koffie drinken

Het is dus voor iedereen anders op welk moment je koffie het best kunt drinken. Uiteraard zijn er meerdere onderzoeken naar het ultieme koffiemoment gedaan. Zo blijkt uit een video op het wetenschappelijke YouTubekanaal van ASAP Sciënce uit 2015, dat je bij je ontbijt beter geen koffie kunt drinken. Voor het slapen gaan geen koffie drinken klinkt logisch, maar je dag niet beginnen met koffie? Hoe zit dat precies?  

Effect van cafeïne


In de ochtend ben je vaak vermoeid. Het lichaam maakt op dat moment het stresshormoon cortisol aan. Dit zorgt ervoor dat je wakkerder wordt. Zodra je koffie gaat drinken zit cafeïne de cortisol in de weg. Je lichaam maakt dan minder cortisol aan. Na verloop van tijd ebt ook het effect van cafeïne weg, waardoor je langer slaperig blijft.

Koffietijd


Het advies is om koffie een paar uur nadat je bent opgestaan te drinken. Bijvoorbeeld tussen 10 en 12 uur als je bijvoorbeeld om 7 of 8 uur opstaat. Tussen 2 en 5 uur zou ook een goed moment zijn om koffie te drinken. Maar uiteindelijk ben jijzelf degene die jouw lichaam het beste kent en bepaal je helemaal zelf wanneer het koffietijd is.

Met ons een kopje koffie drinken?


Heb je trek in koffie gekregen? Dat komt goed uit. Wij hebben een mooie showroom met diverse koffieautomaten en koffiesoorten. Kom vooral proeven en dan praten we gezellig verder over koffie en jouw ideale koffiemoment.

Neem contact op

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven