« Terug

Kater na Oud en Nieuw? Drink koffie!

02 jan

De enorme kater na de jaarwisseling. Die herkent u misschien wel. Veel mensen drinken tijdens Oud en Nieuw iets te veel alcohol. Uit onderzoek van de Universiteit van Southampton in Groot-Brittannië is gebleken, dat het goed is om koffie te nuttigen na het overmatig drinken van alcoholische versnaperingen. De lever herstelt hierdoor sneller en beter.

Onderzoek koffie

De Universiteit van Southampton analyseerde 9 oudere onderzoeken, met data van in totaal 430.000 mensen. Uit dit onderzoek is gebleken dat u 44 procent minder kans heeft op levercirrose, als u elke dag 2 kopjes koffie drinkt. Een ziekte die voorkomt bij mensen die te veel alcohol drinken. Wanneer u 4 koppen koffie drinkt, daalt de kans op levercirrose zelfs met 65 procent. Dus heeft u te veel gedronken tijdens Oud en Nieuw? Drink de komende dagen dan 2 tot 4 koppen koffie per dag. 

Gebaseerd op filterkoffie

Het onderzoek is overigens gebaseerd op filterkoffie. Het is niet duidelijk welke effecten andere koffiesoorten hebben. Maar dat is niet erg, filterkoffie is de laatste tijd weer erg populair geworden. Dat kunt u lezen in dit artikel over de Animo CombiLine: Filterkoffie is weer helemaal terug van weggeweest!

Koffie drinken

Vindt u het gezellig om met ons een kop koffie te drinken? Dat vinden wij geen probleem! U bent van harte welkom in onze showroom om verschillende koffieautomaten en koffiesoorten te ervaren. Onze betrokken medewerkers kunnen u hier alles over vertellen en laten u graag allerlei warme dranken uitproberen.  

Bron: Drinking coffee may reduce the risk of liver cirrhosis, University of Southampton

Neem contact op!

« Terug

Deel dit bericht

Inspiratie opgedaan op Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer

Bij Van den Hout zijn we altijd nieuwsgierig naar de nieuwste producten en campagnes van onze leveranciers. Een aantal van hen stond op 25, 26 en 27 januari 2017 op Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer in de Jaarbeurs Utrecht. Wij aarzelden geen moment en gingen er heen om ons te laten inspireren.


Gezellig café

De stand van Jacobs Douwe Egberts stond prominent in het midden van de eerste hal. Dankzij de warme inrichting deed het ons denken aan een gezellig café. We werden hartelijk ontvangen en kregen meteen een heerlijk romige cappuccino met Latte Art in de vorm van een zwaan. Uiteraard stonden daar de nieuwste koffieautomaten zoals de Espresso Omni, de Barista ONE en de Promesso op ons te wachten, welke wij zelf ook in ons programma hebben.

Workshop Pickwick

De JDE-mederwerkers gaven ons, na een rondleiding op de stand, een workshop over Pickwick. Er is een nieuwe theesmaak ontwikkeld: Pickwick Slow Tea. Vier heerlijke melanges met stukjes fruit en kruiden. Een leuke bijkomstigheid is, is dat deze thee als ice tea geserveerd kan worden. Koud is hij net zo lekker. Wij mochten de smaken uitproberen. Het was thee drinken op z'n best!

De RotterZwam

Wat ons vooral opviel waren de oesterzwammen, van het project RotterZwam. "Deze oesterzwammen zijn gegroeid uit onze koffiedrab”, vertelde Judith van der Star. Zij houdt zich voornamelijk bezig met de duurzaamheidsprojecten van JDE. “Ze worden gekweekt in het oude subtropische zwembad Tropicana. Onze koffiedrab is hun voedingsbodem.” Later op de dag werden er heerlijke oesterzwamballen geserveerd. Wat je wel niet allemaal met koffie kunt doen!

De RotterZwam

Redbeans en Jaski

We liepen ook langs de stand van RedBeans. Een leverancier waar wij regelmatig koffiebonen van afnemen. Meteen kregen wij daar een krachtige espresso aangeboden. Wij verkopen zelf de Redbeans Espresso Bonen. Klimaatneutrale fairtrade koffie. Natuurlijk gingen wij ook even buurten bij automatenleverancier Jaski. Daar stond een nieuwe automaat van Animo: de Animo OptiBean Touch. Deze automaat komt waarschijnlijk binnenkort bij ons in de showroom te staan. 

FENEXPO

Over een paar maanden zijn wij zelf te zien op een beurs. De FENEXPO 2017 in de evenementenhal in Gorinchem. Van 11 tot en met 13 april zullen wij u daar alles vertellen over Van den Hout Automaten, onze apparatuur, onze ingrediënten en onze service. Hopelijk zien we u daar!

Assortiment

Wij bieden het complete Cup-a-Soup assortiment zoals bekers en roerstaafjes.

De vendingzakken zijn leverbaar in 9 verschillende smaken:

 • Cup-a-soup Classics
 • Cup-a-Soup Extra
 • Cup-a-Soup Drinkbouillon

De vendingzakken zijn leverbaar in 9 verschillende smaken:

 • Champignon Crème
 • Chinese Kip
 • Chinese Tomaat
 • Erwt
 • Rundvlees
 • Kip
 • Kerrie
 • Groente
 • Tomaat
Scroll naar boven